Diş Beyazlatmak İsterken Diş Sağlığınızdan Olmayın

Diş Beyazlatmak İsterken Diş Sağlığınızdan Olmayın

Diş estetiğimizi tamamlayan en önemli unsurların başında diş minemizin rengi gelir. Estetik açıdan herkesin arzusu bembeyaz, ışıldayan dişlere sahip olmaktır. Ancak çok sayıda farklı etken dişlerimizin renklenmesine sebep olabilir. Sigara, çay, şarap, kahve ve kola gibi etkenler diş renginin zamanla koyulaşmasına yol açabilir. Dişlerimizin rengi de tıpkı ten rengimiz gibi kalıtsaldır. Yani bazı insanların diş rengi doğal olarak daha koyu olabilir. Çocukluk çağında kullanılan bazı ilaçlar diş yüzeyinde koyu lekelerin oluşmasına neden olabilir. Nedeni her ne olursa olsun bugün estetik diş hekimliği kapsamında herkes beyaz ve estetik dişlere sahip olabilirler. Ancak diş beyazlatmak isterken diş sağlığını riske atmamak önem taşır. Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum diş beyazlatma tedavileri ile ilgili merak edilenleri sizler için anlattı.

Diş Beyazlatıcı Diş Macunlarını Kullanırken Dikkat Edin

Farklı sebeplerden dolayı dişlerinde sararma yaşayanlar ve sigara kullananlar, dişlerini beyazlatmak için piyasada satılan ve beyazlatıcı etki vaat eden diş macunları kullanırlar. Ancak bu tarz diş macunlarının içeriğinde yer alan aşındırıcı bileşenler dişlerin tahrip olmasına yol açar. Diş minelerinin zarar görmemesi için bu tarz beyazlatıcı macunların sürekli kullanılmamasında fayda vardır. Normal diş macunları ve beyazlık vaat eden diş macunları dönüşümlü olarak kullanılabilir.

Diş Beyazlatıcı Tozların Zararlı Etkileri Olabilir

Günümüzde internette ve hatta eczanelerde satılan beyazlatıcı tozlar dişlerimizin üst yapısını erozif bir etki yaratarak yok edebilir. Bu durum ilk aşamada bir beyazlık sağlasa da sonrasında çabucak kirlenme sorunlarına sebep olur. Bu yüzden florlu diş bakım ürünleri kullanmak, pütürlü macunlardan ve diş temizleyicilerden kendimizi sakınmak faydalı olacaktır.

Beyaz ve Işıltılı Dişler Kendinize Olan Güveninizi Arttırabilir

Beyazlatma tedavisinden önce dişlerinizin diş hekiminiz tarafından kapsamlı şekilde temizlenmesi gerekir. Dişlerin üzerinde bulunan lekelerin ve diş taşlarının öncelikle temizlenmesi gerekir. Bunun yanı sıra diş ve diş etlerinde problemler varsa bunların da tedavi edilmesi önemlidir.

Diş beyazlatma tedavisi yani bleaching, karbamid peroksit ve türevi araçlar kullanılarak dişlerin renginin açılmasını sağlar. Bu tedavide kullanılan maddeler, oksijeni açığa çıkartır ve bunun neticesinde dişlerin rengini açılmış olur. Beyazlatma tedavisi iki farklı yöntemle uygulanır.

İlk yöntem diş hekiminin hastaya birebir uyguladığı işlemdir. Hastanın dişlerine sürülen bir jel ile dişlerin beyazlaması sağlanır. Bu tedavinin süresi ortalama bir buçuk saattir. Tedavinin sonunda hastanın dişleri beş ton kadar beyazlatılmış olur.

İkinci yöntem ise hastanın evde kendi kendine uyguladığı bir tedavi yöntemidir. Özel şeffaf aparatlarla uygulanan bu yöntemde beyazlatma jelleri hastaya verilir. Hasta gün içerisinde bir veya iki saat bu uygulamayı yapar. Altı – sekiz gün içerisinde dişlerde hedeflenen beyazlık sağlanmış olur.

Ofis Tipi Diş Beyazlatma Uygulamasından Sonra Ev Tipi Beyazlatma Takviyesiyle Kalıcı Bir Etki Sağlanabilir

Beyazlatma tedavisi sırasında kimi zaman dişlerde soğuğa veya sıcağa karşı hassasiyet sorunu yaşanabilir. Bu durum son derece normal ve geçici bir etkidir. Tedaviden sonraki gün, söz konusu etki tümüyle geçmiş olur.

Beyazlatma tedavisinden sonra beyazlatıcı diş macunları ile hastalar tedavi sonuçlarını destekleyebilirler.

Bu konu üzerinde yapılan araştırmalar, beyazlatma jellerinin tümüyle güvenli bir uygulama olduğunu ispatlamıştır. Bu tedaviye engel teşkil edebilecek gebelik veya herhangi bir başka sağlık sorunu yoksa dişlerini beyazlatmak isteyen herkes güvenle bu tedaviye başvurabilir.

Diğer Blog Yazılarımız

Sanal Doktor Görüşü