Bonding Nedir? Nasıl Yapılır?

Bonding Nedir? Nasıl Yapılır?

Bonding, sağlıklı, düzgün ve beyaz dişler için uygulanan etkili bir tedavi yöntemidir. Bonding için uygun hastalara uygulandığı taktirde son derece başarılı sonuçlar vermektedir. Estetik ve sağlıklı dişler için uygulanan bonding tedavisi nedir, nasıl yapılır, avantajları nelerdir? Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum sizler için anlattı.

Yazı İçeriği

Bonding Nedir?

Kompozit dolgu malzemelerinin dişe yapıştırılmasıyla gerçekleşen bonding uygulaması, koruyucu diş hekimliği kapsamına girer. İngilizcede bir araya getirme veya bağ kurma gibi bir anlam taşıyan bonding kelimesi, iki diş arasında bulunan küçük boşlukları doldurmamızı, hasar görmüş dişleri yeniden ideal formuna kavuşturmamızı sağlar. Bonding uygulamasının temel yapı taşı: kompozit dolgu malzemesidir. Dişler arasındaki boşluklar bu malzeme ile doldurulur. Sonuç olarak dişler estetik bir görünüme sahip olur. Bonding uygulaması; ezik, çökük ve şekil bozukluğu olan dişlere ve dişler arasındaki boşluklara uygulanır. Estetik diş hekimliği uygulamaları arasında en kolay ve popüler yöntemlerin başında gelen bonding, kişinin gülümsemense büyük oranda katkı sağlar.

Bonding Nasıl Yapılır?  

Bonding tedavisinde ilk olarak uygulamada kullanılacak olan madde hazırlanır. Kompozit dolgu malzemesi sayesinde bonding, kolay uygulanabilir ve düşük maliyetli bir tedavi haline gelir. Kompozit dolgu malzemesi hazırlanırken arzu edilen şekle dönüştürülebilir ve cilalanır. Genellikle renklenmiş ve ucu kırılmış dişlerde kullanılır. Dişleri daha uzun göstermek, dişin şeklini istenilen forma dönüştürmek ve dişler arasındaki boşlukları doldurmak için kompozit bonding dolgusu uygulanır.

Bonding tedavisi öncesinde diş hekimi ile birlikte en uygun renkte kompozit madde seçilir. Renge karar verildikten sonra tedavinin uygulanacağı diş pürüzledirilir. Bu sayede bonding malzemesi uzun ömürlü ve dayanıklı hale gelir. Sonrasında diş üzerindeki mikrofil bölgeler cilalanır. Dolgunun yapıştırılacağı bölgelere adesiv isimli yapıştırıcı madde sürülür. Bazı vakalarda kalıcılığı arttırmak için UV ışınlar veya lazer kullanılarak sabitlenir. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra dişlerin şekillendirilmesine geçilir. Bonding malzemesi macun kıvamındadır ve diş yüzeyine uygulandığı anda sertleşmeye, şekil almaya başlar. Son aşamada daha doğal bir görüntü kazandırmak ve bondingin dayanıklılığını arttırmak amacıyla cilalama yapılır. Bonding sırasında hasta hiçbir acı hissetmez. Pek çok vakada anestezi uygulamasına gerek duyulmaz. Herhangi bir rahatsızlık hissederseniz, diş hekiminiz lokal anestezi uygulayabilir.

Bonding Uygulamasının Avantajları

Bonding tedavisi çok sayıda avantaj sağlar. Kısa sürede tamamlanması, zahmetsiz ve kolay uygulanabilir olması, düşük maliyet ve yüksek başarı yüzdesi bu avantajlardan bazılarıdır. Bonding tedavisinin diğer avantajlarını sıralamamız gerekirse:

Siz de bonding uygulaması ile kusursuz bir gülüşe sahip olmak için Adana Özel Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği Dentrum ile iletişime geçebilirsiniz.

Diğer Blog Yazılarımız

Sanal Doktor Görüşü